Реновирано училиштето во Борино, учениците со подобри услови за образование

Официјално пуштено во употреба подрачното училиште ОУ „Никола Карев“ во с. Борино. Училиштето е целосно реновирано, со нови, дополнителни содржини

Read more

Гости од Бугарија и Шпанија во Крушево, проект за прерано напуштање на образование

Претставници на здруженија од Северна Македонија, Бугарија и Шпанија денес се во Крушево во посета на спомен куќата „Тодор Проески“

Read more