Фудбал во Борино

На големиот празник Илинден ќе се одржи турнир во фудбал во населеното место Борино. Заедно со мојот сограѓанин Нермин Смајовиќ разговаравме за одржување на овој настан и истиот да стане традиција во ова населено место. Покрај поддршката која ја даваме за овој настан на организаторите доделив топки како едно симболичен подарок за турнирот.

На турнирот има обезбедено награди за најдобрите екипи и најдобриот играч и се повикуваат сите заинтересирани спортисти и екипи во и надвор од општина Крушево да се пријават за учество на турнирот.