„Крушево будно“, Меѓународни денови на влашкиот народ и летен саем на книгата

Во деновите што претстојат не очекуваат уште неколку настани кои ќе траат се до почетокот на Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“.

Викендот што следи се случува музичкиот фестивал Крушево будно со настап на Shine, Backdoor Band, Cyillic во рамки на првиот ден, а на 27-ми ди џеј Јовица Шапе, Bongas and Guitares, Бени и Нон Стоп и ди џеј Тања.

Исто така од 26 јули започнува Манифестацијата „Интернационални денови на влашкиот народ“ со богата програма се до 28-ми јули. Програма можете да ја погледнете на фотографијата подолу.

Од 24-ти јули па се до 15-ти август во Дом на култура „Наум Наумовски Борче“ се одржува традиционалниот летен саем на книгата.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!