Почетна » Вести » Христоски: Лицата со посебни потреби се дел од нас, заслужуваат еднакви шанси

Христоски: Лицата со посебни потреби се дел од нас, заслужуваат еднакви шанси

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

DSC06278

Градоначалникот на Општина Крушево Томе Христоски заедно со В.Д. директорката на Центарот за социјални рбаоти во Крушево Цули Кузманоска беа дел од прославата на меѓународниот ден на лицата со посебни потреби 3-ти декември организиран од Дневниот центар за децата со посебни потреби.

Прославата се одржа на 4-ти декември, понеделник, во една од локалните пицерии во Крушево, а Градоначалникот Христоски на децата од Дневниот центар им подели колачи во знак на внимание и гест кон овие деца.

„Децата со посебни потреби се дел од нашето општество и нашата мала средина во Крушево. Тие заслужуваат и мора да имаат идентична социјализација и вклученост како и останатите припадници на нашата Општина. Ова е само еден мал гест и едно мало внимание кон децата со посебни потреби“, потенцира Христоски.

Заедно со В.Д. директорката на Центарот за социјални работи изразија задоволство што беа дел од овој настан на Центарот за згрижување на децата со посебни потреби од Крушево.

Share