Почетна » Вести » Дочекот на Нова година се откажува, парите ќе се искористат за патна инфраструктура

Дочекот на Нова година се откажува, парите ќе се искористат за патна инфраструктура

Спомен куќа Тоше Проески

krusevo-3Локалната самоуправа дочекот на Новата 2018 година ќе им го препушти на локалните кафулиња, дискотеки, пицерии, ресторани и хотели.

Заради тешката финансиска состојба во која се наоѓа општинската каса одлучивме овие пари да ги искористиме за поприоритетни работи, како што е подобрувањето на патната инфраструктура во Крушево и во населените места.

На 31-ви декември 2017 година Општина Крушево ќе организира скромен коктел, додека вечерните забави и настани ги препушта на локалните претприемачи од угостителскиот сектор.

Со овој чекор сакаме и да потенцираме дека организацијата на настан како што е дочекот на Нова година треба да ги опфаќа и населените места, а не само жителите на град Крушево.

 

 

 

Сподели

Туристички Портали