Затворена „Десет дена Крушевска Република“, организаторите задоволни

Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ завршува успешно со настап на Викторија Лоба и спуштање на знамето.

За градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски овогодинешното издание покажува дека Крушево ја зголемува популарноста како туристичка дестинација.

„Имавме богата програма која доби силна поддршка. Манифестацијата привлече многу гости кои заедно со 16-тото Светско првенство во параглајдерство имаше една комплетна понуда за сите возрасти и различни видови туристи. Продолжуваме со настани се до крајот на септември.“, изјави градоначалникот.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!