„Од срце за Тоше“ – точакџиите се поблиску до Крушево

Тиквешките точакџии и оваа година во чест на Тоше ќе возат низ цела држава за да пристигнат до Крушево и да оддадат почит на музичката ѕвезда.

Овој херојски зафат е насловен „Од срце за Тоше“ и започна на 20-ти септември, а пристигнувањето во Крушево ќе се случи на 24-ти. Заради корона кризата точакџиите возат само низ Северна Македонија, а не како минатите години од Нова Градишка, Хрватска, до Крушево.

„И оваа година ќе ги пречекаме овие почитувачи на ликот и делото на Тоше Проески. Го презеле овој сериозен зафат само за да оддадат почит на нашиот сограѓанин и музичка ѕвезда.“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Општина Крушево ја привршува изградбата на вечното почивалиште на Тоше со што пејачот ќе добие достојно спомен обележје.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!