Неделен информатор – 23.-29.12.2019

Во најновиот Неделен информатор ќе ги проследите следниве содржини:

  1. Општина Крушево објавува тендер за изработка на стратегија за туризам
  2. Успех за ОУ „Никола Карев“ на конкурсот „Мирисот на тутунот кој ги обојува детските игри“
  3. Општина Крушево започнува со работа на нов водоводен крак во населеното место Борино
  4. Поставен веб банер „Финансиски индикатор“ за поголема финансиска транспарентност
  5. Градоначалникот Христоски подари пакетчиња за децата на вработените во локалната самоуправа
  6. До октомври Крушево го посетиле повеќе туристи од цела 2016
  7. Се уредува внатрешниот дел на горната училишна зграда
  8. Градоначалникот во посета на градинката и дневниот центар за деца и младинци со посебни потреби
  9. Во текот на викендот се работеше на отстранување на проблемите со недостаток на вода во с. Јакреново
  10. Овој викенд Крушево во фокусот со ТВ прилози на неколку државни медиуми.

Информаторот е прикачен во документот подолу:

  

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!