59-ти патронат на СОУ „Наум Наумовски Борче“

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски денес присуствуваше на одбележување на патрониот празник на СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево.

Училиштето одбележува 59 години од постоењето, а директорката Снежана Миленковска порача дека ова училиште секоја година брои многу успеси.

Патронатот беше одбележан со програма подготвена од учениците на СОУ „Наум Наумовски Борче“ и нивните професори, а по завршувањето следеше ликовна изложба и скромен коктел.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!