„Рози за Тоше“ – пречек на маратонците во среда, 11:30ч.

На 16-ти октомври во 11:30 часот Крушево ќе ги пречека учесниците во ултрамаратонот од Нова Градишка до Крушево кој по дванаести пат се одржува во чест на Тоше Проески.

Организаторот СОУ Наум Наумовски Борче со поддршка на општина Крушево и Локален младински совет Крушево, заедно со други институции, угостители, компании и граѓани набавија рози кои ќе бидат оставани на патот каде што ќе поминуваат маратонците, од влезот на градот се до гробното место на Тоше.

Ова е втора година по ред на ваков начин да се пречекуваат маратонците, а според организаторите целта е заеднички граѓаните и институциите да придонесат споменот за Тоше да продолжи да живее.

Линк до анстан на „Фејсбук“: https://www.facebook.com/events/382506759320549/

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!