Во октомври градежна офанзива на територија на општина Крушево

Во месец октомври општина Крушево ја очекува градежна офанзива која ќе опфати неколку клучни проекти за граѓаните и самата општина.

Во октомври со работа на терен ќе отпочнат следниве проекти:

  1. Изградба на достоен вечен дом на Тоше Проески

Тендерската постапка и изборот на изведувач се во завршна фаза и се очекува за скоро потпишување на договор и отпочнување со работа.

2. Асфалтирање на пат кон Крушевско езеро

Овој проект веќе е на актуелен на терен и се работи на целосно уредување на просторот околу спортскиот комплекс на „Гумење“ и викенд зоната на Крушевско езеро.

3. Изградба на канализација, прва фаза, во с. Норово

И за овој проект тендерската постапка завршува и во октормври се очекува почеток со работа на терен.

4. Асфалтирање на 2,3 километри пат до с. Саждево

5. Реконструкција на пат с. Борино – Житоше (општина Долнени)

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!