Соопштение за заловување на кучиња скитници

Почитувани,

Општина Крушево по претходно спроведена јавна набавка ангажира правен субјект – претпријатие – кое ќе работи на заловување и хуман третман на кучињата скитници со цел обезбедување на животната средина за граѓаните и за сите посетители.

За безбедно да се спроведуваа оваа активност и да се заштитат кучињата кои имаат сопственици општина Крушево апелира сопствениците да се погрижат за своите кучиња и нивните миленици да бидат под постојан надзор. Во спротивно трошоците за третманот на заловените кучиња ќе падне на товар на сопственикот.

Со почит
Општина Крушево,
26.09.2019

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!