Успешна организација на ФИС купот „Тоше Проески“

На градскиот плоштад „Никола Мартиновски“ денес, 25.08.2019, беа доделени наградите за најдобрите натпреварувачи од ФИС Ролер ски купот „Тоше Проески“, а крушевчанецот Ставре Јада однесе две први и едно второ место.

Јада издвојува убедливи победи на трките на 10 и 12 километри, а Пејчиноски Дамјан и Даноска Михаела исто така издвојуваа изнанадувачки добри резултати на овој меѓународен натпревар.

Организаторот додели благодарници на сите поддржувачи, меѓу кои и општина Крушево, а претседавачот на Советот на општина Крушево Тома Петроски со свое кратко обраќање го затвори настанот, се заблагодари за успешната организација и ги покани учесниците наредната година повторно да се натпреваруваат во Крушево.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!