7 ден од Светското првенство во параглајдинг

Денеска се одржа 7-от ден од Светското првенство во параглајдерство кое се одржува во Крушево од 8-ми до 15. Ова Светско првенство е со рекорден број земји учесници, односно 150 натпреварувачи кои доаѓаат од 49 земји.

Денешниот ден од натпреварот го пренесува телевизија „Ал Џезира“ на англиски.

Во генералниот пласман до пред почетокот на 7-от ден на прво место е Франција, а втора е Италија.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!