Групата Бона Деа на 8 август во Крушево

На 8-ми август во рамки на Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ ќе настапи групата Бона Деа во вечерните часови на летната сцена, музеј на НОБ.

Што друго не очекува од 1-ви до 10-ти август?

01.08 Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ
02.08 Централно одбележување на Мечкин Камен, во вечерните часови настап на Здружението на пензионери од Крушево,
03.08. Целодневна програма за одбележување на унгарската култура,
04.08. Целодневна програма за одбележување на влашката култура,
05.08. Отворање на Светско првенство во параглајдерство, настап на групата Фолтин и концерт на Vlatko Gruevski – тенор,
06.08. Хор „Злата Мегленска“
07.08. Театарска претстава „Првин ќе ме земеш, па после ќе ме…“ и претстава за деца „Зеленковци“ TEATAR PROVOKACIJA
08.08 Настап на Воениот оркестар
09.08. Шербет
10.08. Викторија Лоба

Линк до „Фејсбук“ настан: https://www.facebook.com/events/431941974202188/

Поровител на настанот е НЛБ банка.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!