Хор „Злата Мегленска“ и воениот оркестар на АРМ на „Десет дена Крушевска Република“

Програмата за Манфиестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ е надополнета со следниве настапи и артисти:

  1. 01.08. и 08.08 настап на воениот оркестар при Армијата на Република Северна Македонија
  2. 06.08. настап на хор „Злара Мегленска
  3. 07.08 пред претставата „Првин ќе ме земеш, па после ќе ме…“ ќе се одигра детската театарска претстава „Зеленковци“

Целосната програма е следнава со тоа што очекуваме дополнување на програма за 9-от ден од Манифестацијата:

01.08 Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ
02.08 Централно одбележување на Мечкин Камен, во вечерните часови настап на Здружението на пензионери од Крушево,
03.08. Целодневна програма за одбележување на унгарската култура,
04.08. Целодневна програма за одбележување на влашката култура,
05.08. Отворање на Светско првенство во параглајдерство, настап на групата Фолтин и концерт на Vlatko Gruevski – тенор,
06.08. Хор „Злата Мегленска“
07.08. Театарска претстава „Првин ќе ме земеш, па после ќе ме…“ и претстава за деца „Зеленковци“ TEATAR PROVOKACIJA
08.08 Настап на Воениот оркестар
09.08. Шербет
10.08. Викторија Лоба

Линк до „Фејсбук“ настан: https://www.facebook.com/events/431941974202188/

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!