10-то издание на П.С. Гитар фест

Од 18-ти до 20-ти јули во Крушево ќе се одржи 10-тото јубилејно издание на П.С. Гитар Фест започнат од Христо Христоски – Мулар, а втора година по ред организиран од неговиот син Перо Мулар.

Настанот содржи солистички концерти на познати македонски и балкански гитаристи и музичари:

18.07.2019

  1. Васко Пилиќев и Таќи Дробаров, локација: Дом на култура „Наум Наумовски Борче“ Крушево. време: 20:00ч.

19.07.2019

  1. Бојан Ивановски Fingerstyle (Srb), локација: Спомен куќа “Тодор Проески, време: 20:00ч.

20.07.2019

  1. Владимир Четкар, Секстет, локација: градски парк Крушево, време: 20:30

П.С. Гитар фест е поддржан од Општина Крушево, Министерство за култура, НЛБ банка.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!