Продолжуваат активностите за чистење на јазот во Бучин и реконструкција на улица во Крушево

Денеска (05.04.2019) градоначалник на општина Крушево Томе Христоски и директорот на ЈП „Комуна“ се на терен во градот и населените места каде што ја следат реконструкцијата на дел од улицата Партизанска во Крушево и чистењето на јазот во с. Бучин.

Во текот на вчерашниот ден во Свето Митрани пристигна нова донација од бехатон плочки кои ќе се употребат за реконструкција на улица во селото, а во тек се реконструкции на улици во с. Норово и с. Саждево.

„Продолжуваме со секојдневните активности и соработуваме со месното население. Заеднички работиме на подобрување на средината за живеење. Во текот на годинава, според утврдените приоритети, ќе продолжиме со реконструкција на улици, чистење на канали, речни корита, одржување на јавната хигиена и друго.“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Подолу можете да погледнете фотографии и видео од денешните активности на локалната самоуправа.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!