Неделен информатор – 18.03.2019 – 24.03.2019

Во периодот од 18 март до 23 март општина Крушево ги спроведе следниве активности.

18.03.

  1. Соопштение за учеството на саем во Загреб, Хрватска на општина Крушево со свој промотивен материјал

19.03.

  1. Започнува реконструкција на улица во населеното место Норово.

2. Општинскиот веб портал со нов освежен дизајн.

3. Преку проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ локалната работи на обележување на велосипедски патеки, изработка на веб страна и апликација за промоција на туризмот и промотивно видео за Крушево.

http://krusevo.gov.mk/?p=8419&fbclid=IwAR1wmamhg_DNpLY_jPp5cAWMXd03Kx1JJowjBXaKYdqSR6E-7-I8L0jtm4A

4. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски на средба со заменик амбасадорот на Швајцарија Н.Е. господин Стефан Томажан.

20.03.

  1. ООУ „Никола Карев“ со поддршка на општина Крушево го спроведува проектот за меѓуетничка соработка.

2. Спроведен информативниот корнер дел од проектот „Биди информиран, биди активен чинител во креирањето на буџетот во твојата општина“.

21.03.

  1. Работен состанок на градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски со Директорот на УХМР Ивица Тодоровски.

2. Спроведена акција за чистење на градот.

3. Одбележување на Светскиот ден на лица со Даунов синдром.

22.03.

  1. Продолжува проектот за меѓуетничка интеграција.

2. Средба на градоначалникот Христоски со претставници од Кино Сојуз и Народна техника, најава за организирање на национални и меѓународни образовни натпревари.

23.03.

  1. Сезоната на авантуристички туризам започнува.
Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!