Во тек е обележување на велосипедски патеки, изработка на веб сајт, апликација и промотивно видео за Крушево

Преку проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ (ЕУ, програма ИПА 2) во тек се постапки за обележување на патеки за планински велосипедизам во должина од 40 километри и изработка на веб сајт, апликација и промотивно видео за Крушево.

Преку овие активности општината ги подобрува условите за развој на туризмот во Крушево, ја подобрува туристичката промоција на градот и креира повеќе алатки преку кои ќе се таргетираат потенцијалните посетители на Крушево.

„Во напредна фаза е имплементацијата на проектот преку Светска Банка и во моментов, меѓу другото, работиме на обележување на патеки за планински велосипедизам во должина од 40 километри и изработка на неколку промотивни и информативни алатки: веб страница, „Андроид“ и „Ајфон“ апликации и промотивно видео со кое ќе се опфатат туристичките атракции, историјата, културата и традицијата на Крушево.“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Градоначалникот Христоски порачува дека престојат уште многу активности дел од овој проект за кои граѓаните ќе бидат благовремено известени.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!