Неделен информатор (04.03.2019 – 10.03.2019)

Во најновиот неделен информатор за периодот од 4-ти март до 10-ти март локалната самоуправа беше активна на терен со средби, имплементација на проекти и организирање на настани.

04.03.2019.

  1. Интензивно се гради резервоарот во с. Борино

06.03.2019

  1. Поставена нова линија на осветлување во с. Норово и с. Алданци во должина од над 200 метри.

2. Се чистат улиците во централното градско подрачје и главната улица во Крушево

3. Закажан фестивалот „Вен ин Крушево“ за јуни месец

http://krushevo.com/mk/events/when-krushevo-2019?fbclid=IwAR2vCPXOGTYjtJk_lawFWyEbx4mLNq1zWLtYF8FRYUZrnzbd1kIv6u6BCtw

08.03.2019

  1. Соопштение од ЈП „Комуна“ за состојбата со водата за пиење

2. Се активира уште една превозна линија за Скопје

3. Посета на фабриките „СЕКЕ“, „Фалко“ и „5 Летерс“ и доделување на цветови за жените вработени од страна на градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски

4. Средба на градоначалникот Христоски со претставници од Стејд департментот и Амбасада на САД во Македонија.

11.03.2019

  1. Честитка од градоначалникот Томе Христоски по повод Христијанскиот празник Прочка.
Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!