Неделен информатор (25.02.2019 – 03.03.2019)

Во периодот од 25.02.2019 до 03.03.2019 г. локалната самоуправа ги реализираше следниве активности.

25.03.2019

  1. Главната улица и центарот на Крушево се осветлуваат со нови ЛЕД светилки.

26.02.2019г.

  1. Објавено видео за посетата на екс претседателот на Република Хрватска во Крушево.

2. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски е интервјуиран за списанието „Порта“

27.02.

  1. Одржана 8-ма седница на Советот на НКС „Десет дена Крушевска Република“

2. Градоначалникот Христоски во интервју за МРТ

3. Се осветлуваат и населените места. Фотографии од с. Бучин.

01.03.

Посета на учениците од 3Б одделение во ОУ „Никола Карев“ Крушево како дел од програмата „Мој роден крај“ и наставната содржина „Општина – посета на градоначалник и општинска зграда“.

2. Активно се работи на реконструкција на горната училишна зграда.

03.03.

  1. Екипата на „Глас на Америка“ во посета на Крушево. Прилог за развој на зимскиот туризам.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!