Неделен информатор (18.02.2019 – 24.02.2019)

Во текот на минатата недела локалната самоуправа ги реализираше следните активности:

19.02.2019

  1. Јавното комунално претпријатие „Комуна“ е на терен во с. Врбоец на расчистување на каналите. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски и директорот на ЈКП „Комуна“ Наум Илиески на увид во населеното место.

21.02.2019

  1. Објавен јавен повик за јавна расправа

2. Формиран е Локален совет за превенција за подобрување на јавната безбедност и довербата во работата на полицијата

22.02.2019

  1. Се осветлува главната сообраќајница во Крушево со поквалитетни ЛЕД сијалици

2. Општина Крушево на саем во Белград, Србија. Туристичките потенцијали се претставуваат пред многу тур оператори и посетителите.

23.02.2019

  1. Во посета на општина Крушево се поранешниот претседател на Република Хрватска Иво Јосиповиќ и претставници од НВО „Хрватско-македонска тангента“.

2. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски и членот на советот на општина Крушево Евгенија Петроска присуствуваат на осветувањето на храмот Св. Троица.

3. „Комуна во текот на цел ден и вечерните часови го расчистува снегот од улиците во град Крушево.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!