Неделен информатор – 04.02.2019 – 10.02.2019

Во работната седмица од 4-ти февруари до 10-ти февруари локалната самоуправа ги реализираше следните активности.

04.02.

  1. 23-тото Светско првенство во змајарство класа 1 ќе се одржи во Крушево, јули 2021.

05.02.

  1. Започнува постапката за изградба на цевковод во с. Саждево, општина Крушево.

06.02.

  1. ВИДЕО: Најава за она што не очекува во 2019 година.

2. Општина Крушево доби нов промотивен материјал од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот.

07.02.

  1. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски присуствува на состанок со претставници од Министерствата култура и финансии и градоначалниците за најавената децентрализација за институциите од областа на културата.
  2. Во конкуренција на 120 брендови, со гласови на над 5 000 потрошувачи Општина Крушево е Супербренд за успешност, иновација и квалитет во областа “туризам” за 2018 година.

08.02.

  1. Локалната самоуправа изразува сочуство за смртта на Ангела Билјаноска, голем хуманист и љубител на Крушево.

2. Објавен јавен повик за финансирање на спортски клубови и здруженија.

3. Соопштение за туристичките работници во однос на уплаќањето на туристичката такса.

09.02.

  1. Официјално започна фестивалот „When in Krusevo – WInter is Here“
Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!