Неделен информатор – 21.01.2019 – 27.01.2019

За периодот од 21.01.2019 до 27.01.2019 локалната самоуправа ги реализираше следните активности:

21.02.2019

  1. Закажан е првиот параглајдинг натпревар за престојното лето

22.01.2019

  1. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски, Заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлески, градоначалникот на општина Демир Хисар и директорот на Центарот за развој на Пелагонискиот регион Гого Видимче го промовираат новото возило за смет во Крушево

23.01.2019

  1. Крушево се најде на неколку меѓународни медиуми со својата зимска убавина.

https://www.skopje-apartments.com/krushevo?fbclid=IwAR0mFg7_uVCl3e9ZTsV2MnQdMHhPeHIH9qkAD1YOBTFKo3rek5ndYGJUgqE

24.01.2019

  1. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски одржа работен состанок со претставници од Министерството за труд и социјална политика и директорката на градинката „Гонча Туфа“ за изградба на градинка во с. Бучин.

25.01.2019

  1. Се одржа настанот „Одбележување на годишнина од денот на раѓање на Тоше Проески“

26.01.2019Службите се на терен во населените места и го расчистуваат снегот, претходно се работеше на улиците во град Крушево.

27.01.2019

  1. Крушево преполно со туристи, најпосетено место – скијачките терени на Станич.
Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!