Нови можности за младите

Изминатиот период неколку организации објавија повици за апликации и учество на различни настани на кои би можеле да учествуваат и младите од општина Крушево.

Една од тие можности е Гифони Македонија кои имаа свој настан и во Крушево минатата година.

Гифони Македонија објави повик за 8 учесници за учество на филмскиот фестивал Гифони во Италија за периодот од 19 до 27-ми јули

https://www.facebook.com/GiffoniMK/

На порталот lastrada.org.mk можете да пронајдете повик за изработка и спроведување на младински кампањи за млади на возраст од 17 до 26 години.

https://lastrada.org.mk/index.php/welcome_mk/novostidetali/106?fbclid=IwAR3l0fIkopl_auVZhtxP_DcT2dlWgpLaJxuEq76fLDfcEahCxzMbsxjnxUE

Под хаштагот #СедмаСила Младински образовен форум објавува конкурс за есеј на тема „Слобода на медиумите и информирањето“.


Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!