НЕДЕЛЕН ИНФОРМАТОР (14.01-20.01.2019) 26 000 евра од УНДП за изработка на проекти, Меморијален турнир во чест на Тоше

За периодот од 14.01.2019 до 20.01.2019 локалната самоуправа ги реализираше следните активности.

14.01.2019

  1. Општина Крушево добива 26 000 евра од Програмата за развој на Обединетите нации за изработка на основни и инфраструктурни проекти

2. Одржана јавната расправа финансирање на проект „Набавка на возила за превоз на ученици во општина Крушево“

15.01.2019

  1. Порталот krushevo.com и Фејсбук страницата Викенд во Крушево објавуваат зимска разгледница од Крушево со фотографии на граѓаните на општина Крушево и посетителите.

http://krushevo.com/mk/blog/zimska-razglednica-od-krushevo-14012019?fbclid=IwAR0w7vL-XbXjnOrF0A3VYjTfscRdiKGE05ll3VU28fB9V3kc3vYwhQvz-oA

16.01.2019

  1. Објавено промотивното видео за зимската сезона во Крушево

17.01.2019

  1. Објавена агендата за настанот „Одбележување на годишнина од раѓањето на Тоше Проески“

18.01.2019

  1. Општина Крушево ги надоградува информациите за подобар и поефикасен пристап до информации, односи со јавност, комуникација со здруженија и млади и пријава на проблеми во однос на уличното осветление и комунални работи.

2. Во периодот што следи се организираат неколку настани во Крушево

http://krushevo.com/mk/events/when-krusevo-winter-here?fbclid=IwAR25r3dQNHwaI1zseepiB0W9ETikXiQigzSmJzenEtgq9-U1bK6ixB-_G3I

http://krushevo.com/mk/events/odbelezhuvane-na-rodendenot-na-toshe-proeski?fbclid=IwAR3V7On-2AaFYDWVBxW9q44_p-yCQ0Wxno3iOSI1eUlBmp9_9zVBw8VYsKA

19.01.2019

  1. Одбележување на празникот Богојавление Водици во Крушево и населените места Пуста Река, Врбоец и Св. Митрани.

2. Во Скопје се одржува Меморијален турнир во мал фудбал во чест на Тоше Проески.

Please follow and like us:
Share