Пробиен и прооден патот до манастирот Св. Преображение

Претпладнево, (06.01.2019), службите на јавното претпријатие „Комуна“ работеа на патот кој води до манастирот Св. Преображение и истиот е оспособен за движење на возила. По завршувањето на активностите градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски преку својот Фејсбук профил порача дека патот е оспособен за движење на возила. Овој локалитет е важен затоа што претставува место … Continue reading Пробиен и прооден патот до манастирот Св. Преображение