„Цветови на Алгерон“ во изведба на Захарија Ангелеска

47685006_10156727305875275_4913215077911363584_n

Во недела, 09.12.2018г., во Домот на култура „Наум Наумовски Борче“ со почеток во 20:00ч. во изведба на Захарија Ангелеска ќе се одигра адаптација на романот „Цветови на Алгерон“ од Даниел Кејес.

Цветови за Алгерон од Даниел Кејес е роман којшто разработува теза на фантастични и застрашувачки ситуации,односно што би било кога би имале моќ да ја зголемиме вештачки нашата интелигенција и секојдневно да биде на наш дофат, со што би ја поправиле не само физичката несовршеност туку и самиот човечки мозок.Приказната е интерна дебата за односот меѓу интелигенцијата и чувствата.
Ликот на Чарли се роди од големата потреба за емпатија и хуманост.“, стои во описот на „Фејсбук“ настанот.

Повеќе информации на следниот линк.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!