Почетна » Вести » „Комуна“ до граѓаните: Сите диви приклучоци на вода да се пријават во просториите на претпријатието

„Комуна“ до граѓаните: Сите диви приклучоци на вода да се пријават во просториите на претпријатието

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Јавното претпријатие „Комуна“ апелира  сите диви приклучоци на водоводната мрежа да се пријават во просториите на претпријатието најдоцна до 31.12.2018г. и со тоа граѓаните со вакви приклучоци да станат легални корисници на услугите.

Во продолжение соопштението на ЈП „Комуна“.

С О О П Ш Т Е Н И Е

Им се соопштува на сите жители на Општина Крушево доколку имаат неовластено и самоволно, без одобрение на давателот на услугата, приклучување на водовадната мрежа, без поставување на водомер, истото да го пријават во просториите на Ј.П. Комуна-Крушево најдоцна до 31.12.2018г. После овај период доколку Ј.П.Комуна констатира нелегален приклучок (кражба на вода) против сторителот ќе се применат мерките согласно Кривичниот закон.

16.11.2018г.                                                            Ј.П.комуна-Крушево

 

Share