Почетна » Вести » Регионален противпожарен квиз натпревар во Крушево

Регионален противпожарен квиз натпревар во Крушево

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Денес (15.11.2018) во Домот на култура „Наум Наумовски Борче“ се одржува Регионален противпожарен квиз натпревар на кој учество зедоа општински противпожарни сојузи од повеќе градови од државата, а пред почетокот на натпреварот се обрати и градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

„Во свое лично име и во име на општина Крушево сакам да ви посакам добредојде во нашиот град и да го изразам задоволството што ваков едукативен настан се одржува во нашата општина. На нашите деца им е потребна едукација од ваков тип и мора да ги научиме како да бидат одговорни и свесни за околината. Драго ми е што овој регионален противпожарен натпревар ја има токму таа цел – да ги едуцира децата преку меѓусебна комуникација и дружење.“ порача градоначалникот Христоски.

На натпреварот се обрати и претседателот на општинскиот противпожарен сојуз Крушево Живко Ѕвездакоски кој го прогласи натпреварот за отворен.

Натпреварот беше зачинет и со музички и ритмички точки на учениците од ООУ „Никола Карев“ Крушево.

Share