Почетна » Вести » Битолскиот фудбалски клуб „Топ Гол“ гостин на „Питу Гули“

Битолскиот фудбалски клуб „Топ Гол“ гостин на „Питу Гули“

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Младите членови на фудбалскиот клуб „Топ Гол“ од Битола вчера му гостуваа на крушевскиот клуб „Питу Гули“ и на терените на „Гумење“ одиграа неколку пријателски натпревари.

Во „Топ Гол“ членуваат деца од сите возрасти, а најмладите беа оние што ја имаа централната улога заедно со најмладите членови на „Питу Гули“.

Со претставниците од битолскиот клуб се разговараше за идна соработка и вмрежување на децата од двата клубови во интерес на растот и развојот на младите, но и на сеопштиот развој на спортот во овие два града.

 

Share