Почетна » Вести » Сабота: Специјализирана смотра на македонски изворни шарпланинци

Сабота: Специјализирана смотра на македонски изворни шарпланинци

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

SARPLANINEC 2018

Оваа сабота на 21.04.2018 година на Гумење со почеток во 11 часот се одржува специјализираната смотра на македонски изворни шарпланинци.  Овој настан се одржува неколку години по ред во Крушево и предизвикува голема регионална популарност.

Покровител на манифестацијата е Меѓународната фондација Тоше Проески.

Share