Почетна » Вести » Второ место за СОУ Наум Наумовски борче на Фестивал во гастрономија, Хрватска

Второ место за СОУ Наум Наумовски борче на Фестивал во гастрономија, Хрватска

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Учениците Михаела Здравеска и Филип Стојковски од СОУ Наум Наумовски Борче освоија второ место на Фестивалот за гастрономија во Брач, Хрватска и заедно со дел од професорите и директорката Снежана Миленкоска  го посетија Градоначалникот на Општина Крушево Томе Христоски во неговиот кабинет, денес, 28.03.2018,.

Тимот на Наум Наумовски Борче, под менторство на професорите Љупчо Крстевски и Оливера Карева Скола, на Фестивалот за гастрономија „Бисер мора“ беа единствени учесници од Македонија, а се натпреваруваа во конкуренција од 32 тима.

Ова не е прва награда за крушевската гимназија на овој Фестивал. Минатите две години ученици од Наум Наумовски Борче освојуваа 3-ти места.

nnborce@gmail.com

Share