Почетна » Вести » Се исплаќа првата рата за избирачките одбори од последните избори

Се исплаќа првата рата за избирачките одбори од последните избори

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

izbori 2017

Општина Крушево од денес започнува со исплата на првата рата за членовите на избирачките одбори од локалните избори во 2017 година.

Градоначалникот на Општина Крушево Томе Христоски најавува дека до наредниот месец најверојатно во целост ќе се исплатат долговите кон членовите на избирачките одбори од последниот изборен циклус.

„Иако станува збор за голема сума кога ќе ја земеме во предвид финансиската состојба и буџетот на локалната самоуправа, сепак овие трошоци мора да се подмират и во најбрз можен рок членовите на одборите ќе си ги добијат своите пари. Денес ја исплаќаме првата рата од тие средства“, порача Градоначалникот Христоски.

Исплаќањето на првата рата ги опфаќа следните избирачки одбори: 1187, 1187/1, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196.

 

Share