Почетна » Вести » Градоначалникот Христоски во посета на домот на култура, ќе се промовира концептот „Едно општество“

Градоначалникот Христоски во посета на домот на култура, ќе се промовира концептот „Едно општество“

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Градоначалникот на Општина Крушево денес, 1-ви февруари 2018 година, го посети домот на културата „Наум Наумовски Борче“ и библиотеката која изобилува со литература на повеќе јазици.

За Градоначалникот Христоски разноликоста е голем адут за Крушево.

„Домот на културата поседува книги на повеќе јазици, покрај на македонски, како српски, албански и англиски и тоа ќе го промовираме во иднина, затоа што наша цел е едно општество за сите составено од многу различни етникуми. Литературата, обичаите и разноликата култура што ги поседуваме не’ прават побогати.“, изјави Градоначалникот по посетата на Домот на култура и библиотеката во Крушево.

Христоски најави повеќе активности преку кои ќе се промовираат литературата и вредностите на етничките заедници во Општината.

 

Share