Почетна » Вести » Христоски и Илиески на терен, проблемите со водоснабдувањето во Борино се решаваат

Христоски и Илиески на терен, проблемите со водоснабдувањето во Борино се решаваат

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

borino 5Во текот на вчерашниот ден (недела, 17, 12. 2017) беше отклонет еден дефект со водоснабдувањет во населеното место Борино, Општина Крушево, а денес се работи на уште еден дефект во ова село.

Градоначалникот на Општина Крушево Томе Христоски потенцира дека добил известување од граѓани за проблеми со водоснабдувањето и во консултација со ВД директорот на ЈП „Комуна“ Наум Илиески се упатиле во Борино.

„Едниот проблем е отклонет, додека во понеделник ќе се отклони и другиот проблем“, ги информира Градоначалникот Христоски граѓаните од ова населено место преку социјалните мрежи.

Службите на „Комуна“ денес се повторно на терен и работат на решавање на проблемот со водоснабдувањето во Борино.

Share