Почетна » Вести » Разрешена директорката на гимназијата СОУ „Наум Наумовски Борче“

Разрешена директорката на гимназијата СОУ „Наум Наумовски Борче“

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Gimnazija

Денес Фаница Николоска се разрешува од позицијата директор на СОУ„Наум Наумовски Борче“, а на нејзино место како вршител на должност доаѓа Снежана Миленкоска, наставник по географија во гимназијата.

Во гимназијата беше извршен инспекциски надзор кој утврди неправилности во работата на доскорешната директорка, а Училишниот одбор донесе заклучок кој исто така упатува на прекршување на неколку закони.

Од денес СОУ “Наум Наумоски Борче” добива нов ВД директор.

 

Share