Почетна » Вести » Ќе се изгради споменик на вечниот дом на Тоше Проески

Ќе се изгради споменик на вечниот дом на Тоше Проески

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Tose

Министерот за култура Роберт Алаѓозоски потврди дека Владата на Република Македонија обезбеди средства за изградба на споменик на вечниот дом на нашата музичка ѕвезда Тоше Проески.

Во текот на вчерашниот ден на владина седница беше усвоен предлогот за изградба на споменик на нашиот Тоше и конечно тој ќе добие мало признание за своето животно дело.

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, уште во предизборната кампања, од Крушево, најави дека споменот за Тоше нема да биде заборавен.

Share