Почетна » Вести » НА ПОВИДОК НОВА, ЧЕТВРТА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БЛИЗИНА НА ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА „ОПАЛЕНИК“

НА ПОВИДОК НОВА, ЧЕТВРТА ИНВЕСТИЦИЈА ВО БЛИЗИНА НА ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА „ОПАЛЕНИК“

На денешниот состанок на Градоначалникот на Општина Крушево, Ѓорги Дамчески и сопственикот на „Еко Шар“ ДОО – Тетово, Џеваир Османи е потпишан договор за регулирање на меѓусебните односи  при изготвувањето на локална урбанистичка планска документација за оформување на градежни парцели и утврдување на услови за изградба и реновирање на стопански капацитети во мв „Кореница“, КО Алданци, Општина Крушево.

Стопанскиот капацитет ќе биде со намена за откуп и преработка на млеко и млечни производи од асортиманот на млекарата „Еко Шар“. Се предвидува откуп на 60 тони млеко на дневна основа и негова преработка.

Нов стопански капацитет и нови работни места.

04

Share