Почетна » Култура » Во чест на Крушевската Република – првата Република на Балканот

Во чест на Крушевската Република – првата Република на Балканот

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Почитувани,

Ве покануваме денес во 18:00ч. пред Столбот на Крушевската Република, во Градскиот парк,  да ги пречакаме коњаниците „Илинденски марш“ и „Патот на црешовото топче“ и пешадиите „Христо Узунов“ и „Тодор Александров“ кои традиционлано секоја година пристигнуваат во Крушево пред најголемиот македонски празник Илинден а во чест на паднатите илинденци кои се бореле за самостојна и независна Република Македонија.

konjanica

Share