Почетна » Култура » Театарската претстава „Delirium Tremens“ прикажана пред крушевската публика

Театарската претстава „Delirium Tremens“ прикажана пред крушевската публика

Спомен куќа Тоше Проески

Во изведба на актери од Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп, на плоштадот Никола Мартиновски во Крушево беше изведена театарстката претстава Delirium Tremens од Благоја Ристески – Платнар.

Несекојдневен спој на дрмата и музиката, пропратено со внатрешни монолози на исклучителните актери.

Сподели

Туристички Портали