Почетна » Вести » Набавен котел на цврсто гориво за парно греење во ООУ „Никола Карев“

Набавен котел на цврсто гориво за парно греење во ООУ „Никола Карев“

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Локалната самоуправа со Одлука на Советот на Општина Крушево, реализира проект за поставување на котел за парно греење на цврсто гориво во ООУ „Никола Карев“ – Крушево.

Со промената на котелот од течно на цврсто гориво се остварува 40-50% годишна заштеда од трошоците за греење или 6-7 000 евра од грејна сезона, средства кои ќе се пренаменат за други потреби на училиштето.

Вредност на проектот:  878.616,00  денари.

Инвеститор: Општина Крушево

 

Share