Почетна » Вести » Интензивно се работи на изградбата на спортско-рекреативниот центар „Гумење“

Интензивно се работи на изградбата на спортско-рекреативниот центар „Гумење“

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Крај Крушевското езеро, до новата викенд населба интензивно се гради мултимедијален спортско-рекреативен центар.
Инвестицијата е вредна 25 милиони денари кои се обезбедени преку Агенцијата за млади спорт.
Станува збор за три спортски објекти: фитнес зона, двоен терен за тенис и повеќенаменско игралиште, а градежните работи се очекува да завршат до крајот на месец јуни.
Спортско-рекреативниот центар е од особена важност за Крушево и развојот на спортскиот туризам, со тоа што би прераснал во атрактивна туристичка дестинација.

 

SPORTSKI TERENI

Share