Почетна » Вести » Трето место за учениците од СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево на меѓународниот кулинарски фестивал „Бисер мора“ во Брач

Трето место за учениците од СОУ „Наум Наумовски Борче“ Крушево на меѓународниот кулинарски фестивал „Бисер мора“ во Брач

Спомен куќа Тоше Проески

Претставувајќи го своето матично училиште но и Општина Крушево, учениците Петар Кремчески, Михаела Здравеска и Валентин Илиевски под менторство на професорката Оливера Карева Скола освоија бронзен медал на 12-от Меѓународен кулинарски фестивал „Бисер мора“ во Брач.

Имено, 12-от Меѓународен кулинарски фестивал „Бисер мора“  се одржа во периодот од 06 – 09.04.2017 година, во Супетар, остров Брач, Хрватска, . Во конкуренција од 11 средни угостителски училишта од Хрватска, Словенија, Црна Гора, Албанија, учениците од СОУ „Наум Нумовски Борче“ од Крушево освоија бронзен медал натпреварувајќи се во категорија ЈТ1 – школско тимско натпреварување.

На приемот кај Градоначалникот на Општина Крушево, учениците ги искажаа своите искуства и импресии од натпреварувањето додека Градоначалникот го изрази своето задоволство од постигнатиот успех посакувајќи им уште поголеми во иднина.

Сподели

Туристички Портали