Почетна » Вести » Наградени најкреативните маски на Првоаприлскиот маскенбал 2017год.

Наградени најкреативните маски на Првоаприлскиот маскенбал 2017год.

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Од страна на Градоначалникот на Општина Крушево, Ѓорги Дамчески, во х.Монтана Палас беа доделени наградите на учесниците на Првоаприлскиот маскенбал 2017год. кои покажаа најголема креативност во изработката и презентацијата на маски.

Наградниот фонд се состоеше од книги за сите наградени и географски карти, а беа доделени во 3 категории: креативна маска (1 награда), поединечна маска (3 награди) и групна маска (3 награди).

 

  • Креативна маска – „БЕБИЊА“,  учениците од VIIа одд.

 

  • I место групна маска – „АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА“,  учениците од VIа одд.
  • II место групна маска – „МЕДУЗИ“,  учениците од IIa одд.
  • III место групна маска – „ЕКО СТИЛИСИМО“,  учениците од ПУ с.Врбоец

 

  • I место поединечна маска – „КОЧАН“,  Елисавети Илиеска,  Vа одд.
  • II место поединечна маска – „ЅВОНЧИЦА“,  Леона Јанковска, IIб одд.
  • III место поединечна  маска – „КОСТУР“, Анастасиј Проески, IIIa одд.

 

 

 

 

 

Share