Почетна » Култура » Покана за завршната церемонија од Меморијалната Година на Унгарската Слобода во Крушево

Покана за завршната церемонија од Меморијалната Година на Унгарската Слобода во Крушево

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Untitled

Амбасадата на Унгарија во Република Македонија

Ве поканува на завршната церемонија од Меморијалната Година на Унгарската Слобода во Крушево,

Недела, 19ти Февруари, 2017

Настанот е организиран во соработка со Теледом – Здружение на Унгарците во Македонија,  по повод одбележувањето на 60 годишнината од  Унгарската Револуција и Борбата за слобода во 1956 година, спонзориран од  страна на Меморијалниот Одбор за Унгарската Револуција и борбата за слобода од 1956.

 

ПРОГРАМА

19ти ФЕВРУАРИ, Недела

12:00 Полагање на венци

место: Детско летовалиште „Шула Мина“ пред Спомен плочата поставена во чест на Унгарците

17:00 – 17:30  Доделување на награди за литературен конкурс  

„Моите родители/баба и дедо ми раскажаа…“

место: Конференциска сала, х.Монтана

17:30-18:00 Тркалезна маса, дискусија со Г-ѓа Éva Egerszegi,

на кого Крушево даде засолниште во 1957

место: Конференциска сала, х.Монтана

 18:15–19:45 Oláh Dezső Jazz Trio

Џез концерт

место: Конференциска сала, х.Монтана

20:00-22:00 Коктел

место: х.Монтана

20ти ФЕВРУАРИ, Понеделник

10:00-10:30 Отворање на изложбата „Слобода и Љубов“

место:СОУ „Наум Наумоски Борче“, Крушево

Share