Почетна » Проекти » ПРОЕКТ „Јакнење на крушевската жена“

ПРОЕКТ „Јакнење на крушевската жена“

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Трет успешно реализиран проект на Општинa Крушево за оваа година.
Во соработка со Мисијата на УСАИД и асоцијацијата Finance Think во Крушево започна проектот „Зајакнување на жените од Крушево преку здружување за производство, промоција и продажба на традиционални и еколошки производи“.
Проектот го отвори градоначалникот на Општина Крушево г-дин Ѓорѓи Дамчески и директорот на канцеларијата на УСАИД во Македонија г-дин Џејмс Стеин.
Проектот е со времетраење од една година и има за цел развој на вештини, подигнување на свеста и едукација на жените во производство и продажба на локални, домашни, традиционални, еколошки производи преку здружување (мини кластери).


Share