Смарт и интерактивни табли за ОУ „Никола Карев“

Се набавија 2 смарт и 12 интерактивни табли за ООУ „Никола Карев“. Оваа опрема ќе го олесни воспитно – образовниот процес и ќе придонесе кон процесот на дигитализација.

„Продолжуваме со вложувања во образованието во Крушево. Оваа опрема во смарт и интерактивни табли е дел од олеснување на процесот на учење како и работата на наставниците. Го модернизираме образованието и создаваме здрави генерации, а тоа ќе го докажеме со нови инвестиции во овој сектор.“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Share
error

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!