Погодените од невремето да достават барања за проценка на штета

Почитувани,

Во текот на денешниот и утрешниот ден (16,17.08.2021г.) сите граѓани чии земјоделски поседи беа погодени од невремето кое ги зафати населените места Алданци, Норово, Саждево, Јакреново, Борино, Белушино и Селце минатата седмица да достават барања за проценка на оштета.

Барањата да се доставуваат до општина Крушево, односно до формираната комисија за проценка на штетите која ќе излезе на терен и ќе изврши соодветна проценка.

Со почит,
Совет на општина Крушево.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!